Ven

När vi kom ut till Ven på vår väg mot Falsterbokanalen blev vi helt tagna av denna lilla pärla i Öresund. Vi gick in i hamnen på den nordvästa sidan, Kyrkbacken, men på Ven finns det flera olika hamnar. Efter lite research via både cykel och promenader runt ön kunde vi konstatera att Kyrkbacken var vår favorit. På Kyrkbacken fanns en fin restaurang, cykeluthyrning, kiosk med färskt bröd och en stor grillplats.

Infart Kyrkbacken

Kyrkbacken

Kyrkbacken

På norra sidan vid infarten till Kyrkbacken ligger ett grund som man får akta sig noga för. När vi grillade på kvällen efter ankomst blev vi tråkigt nog vittne till att en båt gick på grund och började ta in vatten. Ett stort räddningspådrag med tre räddningsbåtar och en vattenskoter från Sjöräddningen fick hålla på ett bra tag för att rädda passagerarna och få båten av grundet.

Ven-skyltar

På Ven cyklar man

På Ven cyklar man gärna  runt ön och man kan ju som sagt också promenera. Vi gjorde både ock men att det är en cykelö är liksom inget tvivel om. Det fanns nog 1000 cyklar till uthyrning och det förvånar oss inte om alla är uthyrda i högsäsong! Cykelvägar fanns precis överallt.

Längs cykelvägen
Cykeluthyrning

Man cyklar runt ön, ofta precis på kanten med branta  stup ner mot vattnet. Så fina cykelvägar som gick genom hagar, förbi alpackor och böljande rapsfält och genom byn. Otroligt vacker och väldigt varierande natur med inslag av mysiga ställen längs vägen.

Fina cykelvägar
Alpackor
Frida var med

Vi fick också ta en tur högst upp i masten. Vi skulle byta ett fall och det fastnade lite på vägen. Nåväl, en av oss fick hissas upp i masten och allt gick bra till slut.

Klas uppe i masten

Ven var verkligen en trevlig upplevelse och vi kommer garanterat att segla tillbaka hit.

Koordinater:

  • Latitud N 55.54.59
  • Longitud E 12.40.41

Vill du läsa om när vi fortsatte mot Ostkusten kan du klicka på länken nedan:

Läs om seglingen till Ostkusten!