Varför segla jorden runt?

Vår dröm – att segla jorden runt

I september för ett antal år sedan satt vi på en strand på fina Samos i Grekland. Vi satt och blickade ut över viken där det låg flera segelbåtar ankrade. Det såg skönt ut och vi började prata om hur det skulle vara att bo på en båt och ligga på ankare i en fin blå vik i Medelhavet.

Vi var rörande enliga om att det såg alldeles fantastiskt ut och sedan satt vi i våra egna tankar, ja ni vet om livet och vilka möjligheter det finns. För andra som har den möjligheten alltså. Tanken kändes allt annat än realistisk för oss så det var liksom inte en fråga. Men snart började vi prata om hur det kommer sig att vissa har den möjligheten och vi insåg där någonstans att vi kanske kan om vi bara vill tillräckligt mycket och har modet. Kanske kanske … ?

Badvik på Samos

Där och då började tanken och sedan har vi efterhand kommit fram till att .. vill vi? Ja! Kan vi? Ja! Har vi möjigheten? Ja! Är vi tillräckligt modiga? Vi vet inte, men vi gör det ändå.

Vi bestämde oss för att byta båt och köpte en lite större båt, lagom för oss. Det blev en Malö 39 från 1996, du kan läsa mer om båten här.

Frihet och äventyr

För oss handlar det om frihet och äventyr och att lämna ett inrutat liv för ett tag. Vår plan är att komma tillbaka efter fyra år och sedan ”blir allt som vanligt igen”. Med den skillnaden att vi kommer att ha en mängd upplevelser att dela med oss av till andra på olika sätt.

Vi är ödmjuka inför att saker kan förändras under resans gång. Men vår grundplan är att segla jorden runt, vara ute i fyra år ungefär och att vi kommer att älska det! Vi ser fram emot ett annat liv och många upplevelser längs vägen. Och grymma seglingar med passadvindarna. Och att alla fantastiska soluppgångar och solnedgångar ute påhavet blir något av en vanlig vardag ..!

Så roligt att du vill följa med på vårt äventyr! Vi hoppas att vi kan inspirera dig att följa din dröm, oavsett vad det är eller hur gammal du är.

#sailingsalt #youonlyliveonce

Läs mer om oss här!