Våra seglingar

När vi köpte SY Salt hade vi inte gjort några direkta långseglingar. Vi hade seglat Fyn runt med vår gamla båt, annars var det mest Läsö, Skagen och Västkusten vi hade seglat till. Ett av skälen var att vi aldrig haft mer än fyra veckor på oss och visst hinner man en bit men som bekant ska man hem också. Och med lite längre ledighet hinner man naturligtvis lite längre.

Solnedgång på havet

Så med det sagt kände vi oss lite som noviser när det gällde långseglingar. Nu ville vi förbereda oss inför vår kommande Jorden runt-segling och göra lite längre seglingar och också öva på nattseglingar.

Så sommaren 2017 tog vi för första gången sex veckors semester för att kunna segla lite längre och pröva på att leva på båten under längre tid. Vilken känsla det var att kasta loss inför den semestern! Inte visste vi att det var så mycket mer avkopplande att vara lediga sex veckor i sträck, det hade ju aldrig hänt förut. Numera har vi lyxen att kunna ha det som sommarrutin.

Nedan kan du läsa  om de semesterseglingar vi gjort sedan dess.

Sommaren 2019 planerade vi en segling till Skottland. Efter att ha legat och väntat i Farsund (Norge) på ett väderfönster som inte ville komma, blev vi rastlösa och vände söderut igen. Skottland planerade vi om till sommaren 2020 istället. Och vad hände sommaren 2020? Corona lamslog världen och vi var inte välkomna till Skottland. Den här sommaren har varit annorlunda för oss såväl som för alla andra och vi hoppas naturligtvis att sommaren 2021 blir som vanligt igen.

Följ oss gärna på instagram där vi är aktiva, då kan du hänga med på våra planer och seglingar hela tiden.

Segling till Ostkusten

Göteborg – Ven – Christiansö – Kalmarsund – Öland – Gotland – Stockholms Skärgård

Läs här om vår segling till Ostkusten

Segling till Norge

Göteborg – Skagen – Lindesnäs – Lysefjorden (Predikstolen) – Bergen

Läs här om vår segling till Norge

Vill du se filmer på You Tube från våra seglingar?

Vi har också en You Tube-kanal! Kika gärna in dem och passa på att prenumerera så att du inte missar något.

Ta mig till sailingsalt You Tube-kanal

Här kan du läsa om att segla på Västkusten!