Fakta om vår segelbåt

Vår segelbåt Malö 39 – S/Y Salt

Vi är så nöjda med vår båt!

Varje Malö är byggd individuellt och är därför unik, vårt exemplar är nr 108.

När vi bestämde oss för att långsegla ville vi köpa en större båt. När vi hittade en liten annons på Blocket på en Malö 39 tänkte vi att vi skulle kika på båten, mest för att lära oss vad vi ville ha.

Men när bästa Gunnar från Gullholmen hämtade oss vid färjeläget i Hällevikstrand och körde oss till Kungsviken för att visa sin båt kände vi direkt att det var en sådan båt vi ville ha. Ganska omgående bestämde vi oss för varandra och Gunnar var trevlig nog att avboka alla andra potentiella köpare. Att han dessutom envisades med att kalla oss ”det unga paret” var förståss smickrande …

Nåväl, båten blev vår helt utan trubbel och sommaren 2016 seglade vi ner båten från Kungsviken till Göteborg efter besiktning av auktoriserad besiktningsman.

Malö 39

Nr 108, byggd 1996 i Kungsviken på Orust, Sverige.

Kategori A, dvs uppfyller kraven för ”oceansegling i vindstyrkor över 19 m/s och en signifikant våghöjd över 4 meter”. För oss känns det tryggt att veta att vi kan lita på vår båt även vid hårt väder.

Malö_39_skrov
Malö 39 skrov

Teknisk data

Längd total: 12,30 m
Längd skrov: 11,99 m
Bredd: 3,76 m
Djup 1,88 m
Höjd över havet: 17 m
Deplacement (vikt) 10,2 ton
Kölvikt: 3,5 ton

Tankkapacitet

Bränsletank 280 liter
Vattentank 1 – 245 liter
Vattentank 2 – 210 liter
Varmvattenberedare 40 liter
Septitank 50 liter
Gasol 2 x 2,5 kg

Segel och rigg

Mastheadriggad.

Storsegel med genomgående lattor och lazy-jacks 37 kvm
Rullgenua 135% 47 kvm
Fock 21 kvm
Stormfock (på önskelistan)
Spinnaker 119 kvm (på önskelistan)
Gennaker 95 kvm (på önskelistan)

LYS 1,19

Mastlängd 15,40 m
Bomlängd 5,04 m
Spinn-bom 4,65 m

Inredning

I salongen har vi två stora salongssoffor och ett utfällbart bord med plats för många. Vi har också ett arbetsbord (kartbord).

Vi sover i  förpiken och har bytt till resårmadrasser, moduluppbyggda för att kunna måttanpassas. Världens skönaste säng!

En akterpik som mestadels används som förråd (om vi inte har gäster på båten). Det finns också ett toalettutrymme med manuell Raritan marintoalett samt dusch. Här inne ska vi  också montera en tvättmaskin innan vi kastar loss inför långseglingen. Mer om det längre fram!

Malö 39_inredning
Inredning

Här kan du läsa mer om båten:

Utrustning

Navigationsinstrument

El ombord