Barnboksserie om segling

Mormor och morfar är seglare

Visste du att vi skriver barnböcker om segling? Första delen kom ut i september 2019 och andra delen har kommit ut maj 2020. En serie barnböcker om segling och äventyr, perfekt eller hur? En barnbok om segling passar ju alla! Böckerna handlar om Ella som seglar med sin mormor och morfar på segelbåten Salt.

Båda böckerna kan köpas direkt av mig eller där man normalt köper sina böcker.

Med böckerna om Ella och mormor och morfar vill vi inspirera barn till segling, spännande äventyr och ett jämlikt båtliv.

Bada är roligt!

Det hela började med att vi skulle på kalas och fira Elias som fyllde 3 år. Vi bestämde oss för att åka till bokhandeln och införskaffa en bok om segling eller i alla fall om havet och båtar. Men vi fick åka därifrån med böcker om helt andra ämnen för vi hittade ingenting som passade den åldersgruppen. Bristen på inspirerande böcker om segling var påtaglig. Så visst behövdes det en barnbok om segling på marknaden!

Då bestämde vi att vi skulle göra en barnboksserie om Ella! Första delen i serien är en introduktion till segling och sedan blir det några fler delar innan vi kastar loss för vår världsomsegling där resterande böcker i bokserien kommer att utspela sig.

Omslaget

Här kan du beställa böckerna: Klicka här för att beställa boken i vår webbshop eller hos Bokus och Adlibris, klicka på respektive länk.

Är du medlem i Svenska Kryssarklubben? Då kan du också beställa boken i deras webbshop. Klicka här för att komma till Svenska Kryssarklubben!

Samtidigt som vi vill inspirera barn till segling och ett jämlikt båtliv vill vi under de senare delarna i serien också ge en inblick i hur barn på andra ställen runt jordklotet lever.

Så kul att segla genom Ella!

Läs mer om bokserien

Vill du läsa mer om bokprojektet och böckerna?

Klicka här för att komma till hemsidan om bokserien Mormor och Morfar är seglare!

Klicka här för att läsa mer om oss på sailingsalt!