Barnboksserie om segling

Mormor och morfar är seglare

Visste du att vi har påbörjat ett barnboksprojekt och skrivit första delen? Alltså en barnbok om segling! Så himla kul! ”Mormor och morfar är seglare” är en serie barnböcker om segling och äventyr! Här får man följa med och segla genom barnbarnet Ella.

Med böckerna om Mormor och Morfar och Ella vill vi inspirera barn till segling, spännande äventyr och ett jämlikt båtliv.

Det hela började med att vi skulle på kalas och fira Elias som fyllde 3 år. Vi bestämde oss för att åka till bokhandeln och införskaffa en bok om segling eller i alla fall om havet och båtar. Men vi fick åka därifrån med böcker om helt andra ämnen för vi hittade ingenting som passade den åldersgruppen. Bristen på inspirerande böcker om segling var påtaglig.

Då bestämde vi att vi skulle göra en barnboksserie om segling! Första delen i serien är en introduktion till segling och sedan blir det några fler delar innan vi kastar loss för vår världsomsegling där resterande böcker i bokserien kommer att utspela sig.

Första delen kommer ut i augusti/september. Du kan redan nu bevaka den på Bokus och Adlibris eller vår egen hemsida Mormorochmorfar.se!

Samtidigt som vi vill inspirera barn till segling och ett jämlikt båtliv vill vi under de senare delarna i serien också ge en inblick i hur barn på andra ställen runt jordklotet lever.

Så kul att segla genom Ella!

Läs mer om bokserien

Vill du läsa mer om bokprojektet och första delen i serien?

Klicka här för att komma till hemsidan om bokserien Mormor och Morfar är seglare!

Klicka här för att läsa mer om oss på sailingsalt!