Segla med barn

När man har ett brinnande seglingsintresse och älskar havet är det ganska naturligt att man vill dela med sig så att även kommande generationer hittar till seglingens underbara värld. Om du har barn eller barnbarn förstår du säkert vad jag menar.

Ett två tre

Är man kvinna på havet inser man också hur viktigt det är att stärka alla barn så att vi ser en mer jämlik fördelning av ansvar för båtliv och kunskap kring segling. Det inser naturligtvis även de flesta män men som kvinna brinner jag för att förändra detta. I hela vårt samhälle ser vi fortfarande många exempel på att vi har en bit kvar i dessa frågor och det blir inte minst tydligt i båtlivet. Slå dig ner i en hamn på Västkusten och räkna in hur många kvinnor som står vid ratten vid tilläggning om det finns en man ombord. Det är en nedslående räkning just i det avseendet.

Väderkoll innan avfärd

Fler ungdomar på havet

När vi är ute och seglar kan vi dessutom konstatera att det råder viss brist på ungdomar på havet. Min mission är att försöka bidra till att förändra detta. Det var en av anledningarna till att jag fick idén till att skriva barnböcker om segling. En annan anledning var att det helt enkelt råder en stor brist på den typen av böcker för barn. Så kom böckerna om Ella till, Ella som seglar med sin mormor och morfar på segelbåten Salt.

Bananpannkaka är Ellas favorit

På Salt gör mormor och morfar samma saker och det finns ingen ”traditionell” könsfördelning. Ella funderar på olika saker kring båtlivet och är engagerad och involverad i alla moment och det som händer på båten. Mormor och morfar gör allt vad de kan för att Ella ska trivas ombord. Och Ella älskar verkligen att segla!

På havet kan man sjunga högt även på natten
Salt anropar stora båten Jumbo

Lycka att segla med barn eller barnbarn

Om du har lyckan att kunna segla med barn eller barnbarn passar böckerna perfekt till dem. De passar också perfekt i ditt skeppsbibliotek om eller när du får barn på besök.

Böckerna köper man lämpligtvis i min egen webbshop, klicka här så kommer du till shopen.

De kan också köpas på olika ställen i Göteborg och längs Västkusten samt beställas hos nätbokhandlarna, klicka här för att komma till Bokus och klicka här för att komma till Adlibris.

Bokserien om Ella
God natt!

Om du vill hjälpa mig att sprida information om bokserien om Ella till dina seglarvänner skulle det betyda mycket!

Skepp ohoj seglarvänner!

Här kan du läsa mer om status kring vår kommande långsegling!

Kommentera gärna!