Segling på You Tube

Kan du också spendera timme efter timme med att kolla filmer om segling på YouTube?

Numera finns det en hel del seglare som gör filmer om sina seglingar och publicerar på sina YouTube-kanaler. Vi har spenderat många timmar med att inspireras av dem. Vi har också lärt oss massor av saker via YouTube. ”How to”-filmer är inte att underskatta! Kanske vi gör några sådana själva så småningom, vem vet? Hur som helst, det är kul att kolla segling på YouTube!

Men det fanns ju en tid innan YouTube fanns, fasten det känns som väldigt längesedan. You Tube skapades så sent som 2005 och idén väcktes tydligen när en av grundarna inte lyckades dela en video efter en middag. Bilagan blev helt enkelt för tung för att skicka som bilaga med e-post. Resten är historia och numera är ju YouTube den näst största sökmotorn efter självaste Google.

Visste du förresten att vi på Sailingsalt har en egen kanal på YouTube?

Klas & Monica på Sailingsalt

Vår främsta supporter

När vi började filma lite seglingsklipp med vår GoPro var det främst tänkt till Klas pappa Lasse. Han är vår främsta supporter! Vi filmade långa sekvenser och klippte ihop alla filmer och lämnade över till honom. Det var många timmars film och meningen var att han nästan skulle kunna känna att han var med på båten. Tyvärr är han inte tillräckligt pigg för att vara med och segla längre, därför tyckte vi det var roligt att han kunde hänga med genom filmerna.

Vår GoPro

Sedan kom vi på att vi kunde ju använda klippen för att försöka få ihop något som var lite kul även för andra att titta på. Så föddes idén till Sailingsalts kanal på YouTube. Numera får Lasse, precis som alla andra, kolla in filmerna på You Tube istället. Han utvecklas med oss och är fortfarande vår främsta supporter men också kritiker om han tycker det behövs.

Vi har publicerat åtta filmer hittills och vi är förståss rena amatörerna. Men vi övar och försöker lära oss. Ingen av oss hade någonsin gjort någon videoredigering tidigare. Inte heller spelat in filmklipp.

Vi använder vår GoPro när vi filmar. I de första filmerna vi gjorde hade vi inte ens en mikrofon, men nu har vi förstått att bra ljud är A och O i filmvärlden. Så vi har skaffat en mikrofon till vår GoPro och det gjorde ju faktiskt en stor skillnad.

Segla på Västkusten del 1 & 2

Du kanske kommer ihåg att vi gjorde en segling i april/maj längs med Västkusten. Nu har vi publicerat två filmer om den seglingen på kanalen. Hoppas du vill kolla in dem, klicka på länkarna under bilden så kommer du till respektive film. Andra delen är alldeles nyligen publicerad (23 juli).

Klicka här för att komma till You Tube och Segla på Västkusten del 1

Klicka här för att komma till You Tube och Segla på Västkusten del 2

Hoppas du gillar våra filmer och kommentera gärna! Om du vill prenumerera på kanalen blir vi JÄTTEGLADA!

Här hittar du länk till att prenumerera på kanalen!

Trevlig filmtajm önskar Klas & Monica

Här kan du läsa om Sailingsalts övriga sociala kanaler!

Kommentera gärna!