Säsongsstart segling 2019 på You Tube

on

Nu har vi publicerat första filmen om vår start på sommaren ”Säsongsstart segling 2019” på You Tube.

Ni som följer oss kanske kommer ihåg att vi tänkte segla till Skottland men att det inte riktigt blev som vi tänkt oss?

Norge Blindleja

Sen säsongstart

Normalt sett är vi tidigt i vattnet varje säsong men denna vinter passade vi ju på att slipa ner hela botten och epoxybehandla den. Det var rätt slitsamt och tog lång tid, kanske lite mer jobb än vad vi hade tänkt oss. Men vilken fin botten vi fick! Och det är vi nöjda med och tröstade oss med att det kanske är 20 år tills detta behövs göras igen.

Efter det skulle vi också göra en helt ny batteriinstallation av litiumbatterier och det innebar ombyggnad av hela elsystemet. Detta höll vi faktiskt på med in i det sista.

Båda dessa jobb innebar att vi var grymt sena i vattnet och när vi väl var i vattnet hade vi nästan hela batteriinstallationen kvar. Planering och förberedelser var gjorda men den fysiska installationen var kvar. Det blev helt klart lite brådis för att vi skulle komma iväg på vår semester.

Till slut kom vi iväg på semester!

Men till slut kom vi iallafall iväg och skuttade över till Norge för att utgå från Farsund när vi skulle gå över Nordsjön till Skottland.

Men det går inte alltid som man tänkt. Vädrets makter var inte på vår sida så vi tröttnade till slut och vände i Norge. Men vilken fin sommar vi fick! Det blev inte Skottland men många andra härliga upplevelser och kanonfint väder. Och kanske fick vi lite bättre väder än om vi varit i Skottland?

Norge Bourhaug

Vår You Tube-kanal

Häng med på första filmen på You Tube ”Säsongsstart segling 2019”! Och glöm inte att prenumerera på vår kanal på You Tube så du inte missar när övriga delar blir klara!

Klicka här för att komma till filmen om vår säsongsstart sommaren 2019 på You Tube!

Här kan du läsa ett blogginlägg om vår start som vi skrev när vi var i Norge!

Kommentera gärna!