Barnbok om segling!

Om jag vetat hur kul det är att skriva böcker så hade jag nog gjort det för länge sedan. Att skriva en barnbok om segling kändes plötsligt som en alldeles förträfflig idé, så det kanske var därför bokskrivandet blev av först nu, vad vet jag.

När vi skulle på kalas till Elias som skulle fylla 3 år, ville vi hitta en rolig barnbok om segling. Men det fanns inget hos vår lokala bokhandel och efter lite research upptäckte vi att det inte fanns något direkt utbud för den åldersgruppen.

Sagt och gjort, vi skriver själva tänkte vi!

Illustrationer för barnbok

En barnbok ska ju inte bara ha text utan också illustrationer. Rita är inte direkt vår starkaste sida … Men när vi väl hade kommit överens med ett förlag att samarbeta med, fick vi hjälp att hitta en illustratör. Och den tjejen har ett grymt CV! Förutom att illustrera barnböcker gör hon väggmålningar på Skansen och dessutom julkalender för Sveriges Radio. Hon är grymt duktig!

Det var bara ett litet problem. Anna hade aldrig satt sin fot på en segelbåt! Men ni vet ju att riktiga proffs fixar det mesta och det gör hon verkligen! Det blir ju lite extra turer fram och tillbaka men det blir så fantastiskt bra!

Morfar, Ella och mormor på segelbåten Salt

Vårt heta tips (kanske något partiska!): Ni får inte missa den här boken när den kommer ut!

Det här är ingen instruktionsbok utan helt enkelt en inspirerande barnbok för 3-6 år som utspelar sig i seglingsmiljö. Ella seglar med sin mormor och morfar och i första boken får man bekanta sig med dem. Det är meningen att detta skall bli en hel serie så hjälp oss att sprida information om första boken så att det går bra och vi kan fortsätta att skriva! Tack <3

Bokrelease

Och vet ni .. efter sommaren är den första boken här, tryckt och klar! Så kul och så peppande det är! Då väntar bokrelease, Bokmässan och förhoppningsvis ett stort intresse för boken! Självklart återkommer jag med mer information under resans gång!

Jag är så tacksam för att vi får chansen att göra det här, känns roligt och viktigt. Vi måste ju få fler ungdomar på havet eller hur? Och också se till att båtlivet är jämlikt och till för alla.

Kanske kan våra böcker göra skillnad, vem vet?

Omslaget på Mormor och Morfar är seglare

Läs gärna mer på hemsidan www.mormorochmorfar.se

Boken finns redan att bevaka på Bokus och Adlibris, klicka på länkarna och skriv att du vill få ett mail när den går att beställa! Perfekt om du ändå brukar beställa böcker hos någon av dessa aktörer!

Du kan också förhandsboka hos oss direkt om du vill! Klicka här om du vill förhandsboka!

Vill du läsa mer om Sailingsalt och oss som seglar på SY Salt? Klicka här för att läsa mer om oss!

Vi hörs!

Monica & Klas

4 kommentarer Lägg till din

 1. Ann-Charlotte Mellberg skriver:

  Den måste jag köpa och ge mina barnbarn!
  Mvh mormor Lotta Malö 37116👌

  1. sysalt skriver:

   Jaaa det passar ju perfekt! Tack snälla, håll utkik efter sommaren <3

 2. Tiina skriver:

  Men vilken underbar idé, och kul ju att det inte stannade vid en tanke… Jag delar vidare såklart… Grattis! Spännande!

  1. sysalt skriver:

   Tack snälla Tiina vad roligt att du gillar det! Och tack för pepp och delning <3

Kommentera gärna!