Marstrand i vinterskrud

En bit utanför Göteborg ligger Marstrand som är ännu en pärla på vårt fina Västkusten. Om man inte har egen båt kan man ta personfärja från Koön över till Marstrandsön.

Personfärja från Koön till Marstrand

Förr om åren var Marstrand mest känt för att vara ett partyställe. Det är otroligt vackert här både på sommaren och vintern. Med färre ungdomar på havet känns det som om det är lite mindre party här numera. Undantaget såklart när det är högsäsong, seglingstävlingar eller andra arrangemang.

På sommaren finns det många trevliga restauranger och barer och även en hel del shopping. Det klassiska bageriet Bergs är ett måste när man är här ute. Räkna med kö bara!

Marstrand på vintern

Marstrand är väl värt ett besök, oavsett om du gillar party, pittoreska öar eller hav och natur. Det finns en vacker promenadslinga runt ön och du kommer allra längst ut på västra sidan till Skallens Fyr.

Vi som bor i närheten brukar segla till Marstrand ett par gånger om året, numera främst i lågsäsong.

Men ofta tar vi ändå vägen förbi Marstrand bara för att få insupa atmosfären. Ibland går vi genom Albrektsunds kanal och sedan mellan Marstrand och Koön för att komma ut på Marstrandsfjorden och fortsätta uppåt kusten.

För några veckor sedan tog vi bilen ut till Koön och sedan den lilla personfärjan över till Marstrandsön för att ta en promenad runt ön.

Vi hittade inte ett enda öppet fik ute på Marstrandsön så om du åker hit ut i februari gör du bäst i att ta med eget fika!

Skallens fyr
Lyckans ostar som har båtarna i havet!

Koordinater:

  • Latitud N 57.53.9
  • Longitud E 11.34.51

Läs mer om Västkusten här!

Kommentera gärna!