Segla till Rörö

På Rörö en kall oktoberhelg

Fina Rörö ligger längst upp i Göteborgs norra skärgård. Vi brukar segla hit när vi är sugna på en riktigt fin promenad och på hösten brukar det vara lugnt här. På sommaren går det knappt att få plats i hamnen om man inte är inne tidigt på dagen. Även på helgerna brukar det bli ganska mycket båtar, även om hamnen är ganska stor. Det finns nog plats till 50-60 båtar iallafall.

Det finns affär och en glasskiosk med oklara öppettider, mestadels öppet på sommaren såklart men vi lyckas nästan aldrig pricka in när den är öppen. Men så är vi ofta här på lite udda tider och nästan aldrig under högsäsong.

Rörö_utsikt
På Rörö

På Rörö promenerar man runt hela ön och en stor del av ön består av naturreservat. Här går det vilda islandshästar och får och man promenerar mestadels längs Rörös västra utsida precis vid havet, otroligt vackert. Naturen här är unik. Det finns också två st olika barer (!) som någon byggt av drivved och annat längst ute på kanten. Ganska kul!

Rörö_promenad
Längs Rörö västra sidan
Rörö_blå_markering_promenad
Rörö blå markering
Rörö_promenad_1

Den här helgen var det två båtar i hamnen och den andra båten visade sig vara Göran & Lotta på Ontario som vi känner lite grand. Nu blev det en mysig kväll i vår båt med bubbel och massa prat om segling och annat.

Rörö hamn

Väl värt ett besök

Vi fick en fin solig segling upp till Rörö och på hemvägen kunde vi länsa på förseglet hela vägen in i hamn. Overallerna åkte på och fick vara på båda vägarna och då fryser man inte kan jag lova. Då är jag ändå en riktigt frusen typ. Nu kom dom iallafall till användning för första gången denna säsong.

Rörö är definitivt värt ett besök om du inte varit här!

Man kan ta sig hit med färja från Burö färjeläge från Hälsö och över till Rörö om man inte har egen båt. Ingen större mening med att ta med sig bilen dock då det inte finns något direkt ställe att åka till. Man promenerar direkt från hamnen och vidare ut på öns västra sida.

Koordinater:

  • Latitud N 57.46.30
  • Longitud E 11.36.57

Läs om fler ställen på Västkusten här

En kommentar Lägg till din

  1. Andrew McGrady skriver:

    This is a test comment.

Kommentera gärna!