Stormen Knud drabbar Västkusten

Stormvarning på Västkusten

I helgen var det stormvarning här på västkusten och det har blåst på rejält i vår hemmahamn kan jag lova. Vi var nere och tittade till båten idag och det var allt en och annan båt som det var lite synd om. Det var ändå förhållandevis lite problem, åtminstone vad man kunde se med blotta ögat.

Då SMHI var noga med att gå ut tidigt och varna så har de flesta båtägare haft tid att förtöja sina båtar med extra tampar och säkra att sakerna inte blåser sönder. Bra!

Vindstyrkorna hamnade runt 17-18 m/s och i byarna blev det runt 25 m/s. Det betecknas som hård vind med stormstyrka i byarna.

Hinsholmens båthamn och S/Y Salt

Vår båt hade klarat sig bra, tur att timmarna som Klas surrade båten, flyttade tampar och fixade och trixade lönade sig. Vi lade extra tampar överallt, surrade fast förseglet ordentligt på förstaget så att det inte skulle kunna blåsa upp och gå sönder. Jollen låg på däck och blev surrad ytterligare ett antal varv. Vi gick över hela båten så att allt såg bra ut innan vi lämnade och allt gick bra med båten.

Desto mer synd var det om våra båtgrannar, deras förtöjningspåle baktill hade helt enkelt lossnat och låg och tryckte mot deras båt. Vi hjälptes åt att bärga in pålen och knyta den invid bryggan så att den kom en bit ifrån deras båt. Men allt verkade gå bra och inga skador på deras båt vad de hade kunnat se.

Vi hittade också en vattenfylld brygga lite längre in i hamnen. Vattenståndet var nog en meter högre än vanligt idag.

Processed with VSCO with au5 preset
Hinsholmens båthamn

 

Kommentera gärna!