Vrångö i september

Vrångö i Göteborgs södra skärgård

Har ni inte varit på Vrångö i Göteborgs södra skärgård kan vi rekommendera en tur dit. Det finns fina promenader och en utsiktsplats som inte går av för hackor. Denna ö är den sydligaste ön som tillhör Göteborgs södra skärgård. Detta är en populär hamn för många som seglar eller kör båt från Göteborg. Lagom avstånd en fredag när du vill sticka ut men inte hinner så långt. Detta är en hamn som brukar ha en del besökande båtar även i lågsäsong.

Hamnen har plats för drygt 100 båtar och man kan ligga längst in i hamnen eller i den yttre delen direkt innanför piren. Här finns det KRAV-märka kräftor att köpa. Riktigt gott och så bra att de är KRAV-märkta. Då känns det extra gott och man vet att de är fångade på rätt sätt.

Det finns också en liten mataffär här ute och mitt emot den ligger en restaurang.

Vrångö_hamn
Mot utsiktsplatsen
Vrångö_utsiktsplats
Utsiktsplats
Vrångö_naturstig_3
Underbara naturstigar
Vrångö_promenad
2018-09-08 17.47.52
Vrångö pir
2018-09-08 17.49.17-1
Ut mot yttre piren
Vrångö_naturstig
Vrångö_nautstig_2

Om man inte har egen båt kan man ta personfärjan ut till flera av öarna i Södra Skärgården och så även till Vrångö. På Vrångö går färjan till motsatt sida av ön och alltså inte till båthamnen men det är inte långt att promenera tvärs över ön. Det finns inga privata bilar på Vrångö.

Riktigt fina naturstigar hittar du både på södra och norra sidan av Vrångö, båda är väl värda att upptäcka. På den norra sidan ligger en fin gammal kyrkogård.

Missa inte denna lilla charmiga ö i Göteborgs södra skärgård!

Koordinater:

  • Latitud N 57.34.22
  • Longitud E 11.46.59

Läs mer om Västkusten här

Kommentera gärna!