Fina fina Vinga

Vinga med Vinga fyr

Vinga ligger en dryg timmes segling från vår hemmahamn. Denna charmiga lilla ö sköts exemplariskt av föreningen Vingas Vänner, som nästan alltid står och väntar för att guida in besökande båtar. När det är fullt då går det inte att trixa in fler båtar utan det blir att vända om och hitta annan hamn. Som tur är är det inte så långt till nästa hamn som är Hönö eller Fotö.

Infarten till Vinga
Vinga fyr & båk

Här finns det ingen affär eller restaurang, så här gäller det att ha med sig det man vill äta och dricka. Däremot finns det en grillplats i hamnen och många sittplatser som dessutom är vind -och väderskyddade. Det är inte ovanligt att någon tagit med sig gitarren och det brukar bli en härlig stämning! Alla är välkomna och gemenskapen är stor.

Ibland har kiosken öppet och då kan man köpa lie souvenier och glass. Det är nog mest i högsäsong så förvänta dig inte att det finns glass året runt.

Charmig hamn på Vinga

Promenaden upp till det fina fyrområdet är inte så lång men man kan gå ut på berget och ta en hyfsat lång tur om man vill och då är det klippor som gäller. Hela ön är naturreservat. Visste du att Evert Taube växte upp här? Hans pappa var fyrmästare på ön i början på 1900-talet och huset som de bodde i är numera ett musem.

Ett klassiskt fyrligg

På Vinga är det klassiska fyrligget ”obligatoriskt”, man går upp till fyren när det mörknat och lägger sig intill fyren och kikar uppåt. En upplevelse!

Här kan du se en liten film om Vinga!

En tur ut hit är verkligen balsam för själen. Hoppas du har chansen att ta dig hit någon gång. En av våra absoluta favoriter som dessutom ligger nära Göteborg.

Koordinater Vinga fyr:

  • Latitud N 57.38
  • Longitud E 11.36

Läs mer om Västkusten här!

Kommentera gärna!