Åstol på Västkusten

Segla till underbara Åstol

Åstol är som vår andra hemmahamn och vi är flitiga besökare här. Vi seglar ofta hit på för- och eftersäsong.  På något sätt blir det ofta på Åstol vi råkar hamna. Varje gång vi kommer hit känns det som att komma hem och denna lilla pärla är verkligen att rekommendera.

Hamnen

Den pittoreska ön ligger strax utanför Marstrand och är som sagt en äkta pärla. Ön är bilfri och du kan bara ta dig hit med egen båt eller personfärja från Rönnäng som ligger längst västerut på Tjörn.

På Åstol kan man lätt promenera runt ön, det är en ganska kort promenad men den bjuder på en fantastisk upplevelse varje gång! Här går vägen delvis över berget. Vi brukar ofta gå ett par varv och upplever något nytt varje gång . Man blir aldrig trött på vyerna som man möts av.

2018-08-26 11.47.12
Promenad på Åstol

Finaste badplatsen

2018-08-26 11.36.49-1
Bästa badplatsen
2018-08-26 11.40.20-1
Kan det bli bättre?
Roligaste vattenrutchkanan

Det finns en restaurang, en glasskiosk och en liten mataffär. I högsäsong kan också den lilla fiskeboden vara öppen, men trots att vi är här så ofta prickar vi i princip aldrig in dessa öppettider. Så vi skulle inte chansa på att den är öppen utan att kontrollera det först, åtminstone om din middag är baserad på att du får tag på fisken där.

Hjärtstenen

Glasscaféet är desto öppnare och om du inte är på Åstol på alltför udda tider kan du räkna med att få tag på en riktigt god glass eller fika med fin utikt över hamnen. Den lilla matbutiken har ganska begränsade öppettider och är normalt sett stängd på söndagar.

Åstols Rökeri ligger precis vid infarten till hamnen. Det är Åstols enda restaurang och här sitter du precis vid kajkanten på sköna fårskinnsfällar och spanar på båtarna som tar sig in eller ut ur hamnen.

Åstols Rökeri

Vad du än gör, missa inte ett besök på Åstol!

Koordinater:

  • Latitud N 57.92
  • Longitud E 11.58

Läs mer om Västkusten här!

Kommentera gärna!